کارگاه آموزشی پیشگیری از مصرف مواد با محوریت مهارتهای فرزندپروری در شرکت کاشی نوآوران برگزار شد
افزایش ارتباطات اجتماعی و محیطی اگرچه مزایای فراوانی دارد، اما در صورت نبود آگاهی و مراقبت، میتواند زمینهساز بروز خطراتی جدی برای نوجوانان و خانوادهها شود.

کارگاه آموزشی «پیشگیری از مصرف مواد در خانواده» با تمرکز بر مهارتهای فرزندپروری هوشمندانه و مؤثر، با حضور جمعی از کارکنان شرکت کاشی نوآوران برگزار شد.
در این کارگاه، بیکپور، مدرس و کارشناس حوزه آسیبهای اجتماعی، به تشریح عوامل تهدیدکننده و راهکارهای مراقبتی در حوزه فرزندپروری و پیشگیری از اعتیاد پرداخت.
بیکپور با اشاره به کاهش میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر به حدود ۲۳ تا ۲۴ سال و حتی کمتر، اظهار کرد: افزایش ارتباطات اجتماعی و محیطی اگرچه مزایای فراوانی دارد، اما در صورت نبود آگاهی و مراقبت، میتواند زمینهساز بروز خطراتی جدی برای نوجوانان و خانوادهها شود.
وی با تأکید بر اینکه مصرف دخانیات، قلیان و مواد مخدر متأسفانه نوجوانان را نیز هدف قرار داده است، افزود: آگاهیبخشی و آموزش باید از مدارس آغاز شود و خانوادهها نقش محوری در پیشگیری دارند.
بیکپور پنج عامل اصلی تهدیدکننده در مسیر گرایش به مصرف مواد را شامل عوامل فردی، نگرش مثبت به مواد، موقعیتهای مخاطرهآمیز، عوامل بینفردی مانند ارتباط با دوستان مصرفکننده (تا حدود ۶۰ درصد)، و عوامل اجتماعی دانست.
او نقش والدین را در مراقبت از فرزندان حیاتی توصیف کرد و گفت: والدین باید به عنوان الگوی تربیتی، سطح آگاهی خود را نسبت به عوامل بازدارنده فردی، اجتماعی و محیطی افزایش دهند؛ از جمله صفات مثبت شخصی، ارزشهای خانوادگی، محیط سالم و نظارت بر دسترسی به مواد مخدر.
در بخش پایانی این کارگاه، بیکپور با اشاره به حساسیت دوران نوجوانی و دلایل گرایش آنان به مصرف مواد همچون کنجکاوی (۲۲/۸ درصد)، لذتطلبی (۱۸/۴ درصد)، مشکلات روانی (۱۴ درصد) و تفریح (۱۳/۲ درصد)، تأکید کرد: والدین باید با هوشمندی، کنجکاوی و میل به لذتطلبی فرزندان را نه سرکوب، بلکه بهدرستی هدایت کنند و در جریان فعالیتها، دوستان و محیط رفتوآمد فرزندان خود باشند.»این کارگاه در راستای ارتقاء سلامت اجتماعی در محیطهای کارگری و صنعتی برگزار شد و با استقبال کارکنان شرکت همراه بود.
ارسال نظر