کارگاه آموزشی خودمراقبتی و مقابله با سوءمصرف مواد در کاشی خیام
سوءمصرف مواد یک الگوی غیرانطباقی مصرف است که پیامدهای مغزی و جسمی دارد و توجیهاتی مانند «یکبار و تفننی بودن» هیچ جایگاهی ندارد و صرفا نوعی انکار و فریب خود است.

کارگاه آموزشی خودمراقبتی و پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر با حضور کارکنان شرکت کاشی خیام برگزار شد.
در این کارگاه، بیکپور کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، به تشریح ابعاد مختلف اعتیاد پرداخت و اظهار کرد: بررسی ساز و کار اعتیاد نیازمند توجه به دو بعد درونی و بیرونی است. در بعد درونی، عواملی همچون سبکهای نادرست فرزندپروری، آشفتگیهای خانوادگی و کاستیهای شخصیتی از جمله احساس حقارت، فقدان اعتمادبهنفس، نداشتن جایگاه شخصیتی و احساس نقص از دوران نوجوانی شکل میگیرد و فرد تلاش میکند این کمبودها را خارج از خانه با رویآوردن به مصرف مواد جبران کند.
وی افزود: از بعد بیرونی، در دسترس بودن مواد مخدر و دخانیات، معاشرت با افرادی که درگیر مصرف هستند و حضور در اجتماعاتی که تفریح آنها استعمال مواد است، عوامل مهم گرایش به اعتیاد محسوب میشوند. در چنین شرایطی، مهارت «نه گفتن» اهمیت ویژهای دارد.
بیکپور در تعریف سوءمصرف مواد عنوان کرد: سوءمصرف مواد یک الگوی غیرانطباقی مصرف است که پیامدهای مغزی و جسمی دارد و توجیهاتی مانند «یکبار و تفننی بودن» هیچ جایگاهی ندارد و صرفا نوعی انکار و فریب خود است.
وی با اشاره به آثار زیانبار وابستگی و مسمومیت ناشی از مواد، تصریح کرد: این مشکلات هم جسم و هم روان انسان را تخریب میکنند. افرادی که برای فرار از دشواریهای اقتصادی، اجتماعی و فردی به سراغ مصرف مواد میروند، روش ناسالم و خسارتباری را انتخاب میکنند که اگر این موضوع در والدین اتفاق بیفتد، نادرستترین الگوی تربیتی برای فرزندان شکل خواهد گرفت.
در ادامه، کارشناس این کارگاه برخی راهکارهای خودمراقبتی و پیشگیری از اعتیاد را برای کارکنان تشریح کرد و به سوالات حاضران پاسخ داد.
ارسال نظر